Japani ja Suomi yh­dis­ty­vät Kokeshi-puu­nu­keis­sa

Hahmot ovat 8 cm korkeita ja olen maalannut ne ak­ryy­li­vä­reil­lä sekä vii­meis­tel­lyt ve­sio­hen­tei­sel­la lakalla

Isopäiset puunuket edustavat japanilaista kokeshi-tyyliä. Kuvan puuaihiot ovat 8 cm korkeita ja ne on sorvannut satakuntalainen sorvaajamestari suomalaisesta koivusta. Olen itse seisonut sorvin ääressä ja kertonut millaisia puupäitä haluaisin hänen minulle tekevän. Ammattiosaajan työskentelyä oli ilo seurata.

Valmiina kaupan hyllystä tällaisia isopäisiä puuaihioita ei mistään saa. Samantyylisiä voi tilata tehdasvalmisteisena esimerkiksi USA:sta, mutta erittäin mielelläni maalaisin vain suomalaista puuta. Metsiä meillä kyllä riittää. Puupäiden sarjasorvaaja sen sijaan on edelleen hakusessa.

Valokuvassa näkyvä pariskunta on ensimmäinen, jonka olen juuri tämänmallisista ja -kokoisista puupäistä maalannut. Yllättävän kauan kesti, ennenkuin rohkenin tarttua maalisiveltimeen.

Puuhahmojen aihe on japanilaisteemainen kir­jain­merk­ki­ko­kei­lu­ja myöden. Pariskunnan olen maalannut akryyliväreillä sekä viimeistellyt vesiohenteisella lakalla.

Alla oleva valokuva havainnollistaa miten erityylisiä esimerkiksi suorasta kartiosta maalaamani hahmo ja isopäinen mieshahmo ovat. Toinen hahmoista on jo lakattu, toinen ei. Ne maalaamattomat puupääaihiot mitä myyn (mm. suora 80 mm), on valmistettu EU:n alueella. Materiaali on käsittelemätöntä puuta, pääosin pyökkiä.


Puupäät
info@puupaat.fi
puh. 044 977 2496
Somessa: @puupaat.fi

Avainsanat: puunukke, kokeshi, sorvaus, käsinsorvattu, käsinmaalattu, suomalainen, japani, akryylimaalaus, askartelu

6.3.2021


Lahjakortti