Tuunaa lau­ta­pe­liin oman­nä­köi­set pe­li­nap­pu­lat

Lähes jokainen suo­ma­lai­nen on joskus pelannut suo­ma­lai­sia klas­sik­ko­lau­ta­pe­le­jä, Kimbleä tai Afrikan Tähteä. Vanhaa peliä voi nyt tuunata uusilla pe­li­nap­pu­loil­la.

Pelinappuloiden tuunailussa kannattaa päästää mielikuvitus valloilleen. Suorat pelinappulat 38 mm sopivat esimerkiksi Kimbleen. Ne istuvat napakasti, eivätkä heilu tai keiku. Ne ovat myös pidempiä kuin normaalinappulat, joten niitä on helppo käsitellä. Muissa lautapeleissä nappulan koon voi valita vapaammin ja yhdistellä erimallisia puupäitä (esim. Shakki).

Kimble-lautapelin pelaamiseen tarvitaan 16 pelinappulaa, neljä per pelaaja. Voit maalata oman joukkueesi hahmoiksi vaikkapa eläimiä, sarjakuvahahmoja, suosikkisarjasi/-elokuvasi hahmoja tai lempiyhtyeesi. Tiesitkö muuten, että lautapeli Kimbleä on valmistettu Porissa jo yli 50 vuoden ajan, vuodesta 1967 lähtien. Kimbleä valmistaa edelleen sama perheyhtiö, yksi Pohjoismaiden suurimmista pelinvalmistajista, Tactic Games (ent. Nelostuote).

Esimerkiksi Afrikan Tähteen ja moniin muihin lautapeleihin voit valita varsin vapaasti erikokoisia puuhahmoja pelinappuloiksi. Tuu­naus­va­lin­nan­va­raa lisää esimerkiksi se, että AfrikanTähdestä on olemassa myös uusi versioita, mm. Deluxe-versio, puinen versio, 70-vuotisjuhlapainos ja Retkikunnat-lisäosa sekä Inkan Aarre. Kari Mannerlan suunnittelemaa lautapeliä valmistaa Martinex/Peliko.

Kuuden nappulan sekapussi sopii mainiosti mm. Afrikan Tähteen. Nappulat ovat 37-38 mm korkeita. Pelinappulapusseja voi ostaa Käsityötalo Sekstetistä tai tilata netin kautta. Molempia nappuloita voit ostaa myös erikseen, 8 nappulan pusseissa. Myös niitä on myynnissä Sekstetissä Leineperin Ruukilla ja ovat myös netin kautta tilattavissa.


Puupäät
info@puupaat.fi
puh. 044 977 2496
Somessa: @puupaat.fi

Avainsanat: pelinappula, lautapelit, kimble, afrikan tähti, diy, teeseitse, tee-se-itse, shakki, shakkinappula, puinen, puusta

13.11.2021


Lahjakortti