Puupäiden kesäkausi käynnistyy 1.5.2023 Käsityötalo Sekstetissä

Puupäiden koti, Käsityötalo Sekstetti, on kevään aikana kokenut muodonmuutoksen Leineperin ruukilla. Varastohuoneen purkamisen myötä kuuden yrittäjän emännöimään puotiin on saatu lisää väljyyttä ja kalusteet sekä myyntituotteet ovat vaihtaneet paikkaa.

Puupäiden tuotevalikoimaan kuuluu puusta sor­vat­tu­ja pel­kis­tet­ty­jä puu­hah­mo­ja, joita voi maalata, värittää, kaivertaa, vaatettaa tai tuunata muulla tavoin, sekä muita askarteluun ja käsitöihin soveltuvia puutuotteita. Valikoimassa on mm. puusieniä, puuhelmiä, puurenkaita, puunappeja, ym. sekä lautapelinappuloita. Lisäksi on tarjolla käsinmaalattuja puupäitä, akryylimaalia ja siveltimiä sekä erilaisia tee-se-itse–maalaussettejä.

Käsityötalo Seksteistä löytyy puupäiden ohella monenlaista käyttö- ja lahjatavaraa: Hilma Marian ekologisia pesuaineita ja saippuoita, Eriitan pajan käyttö- ja koristekeramiikkaa, Eija Koposen käsinmaalaamia kissalaukkuja ja lompakoita sekä mm. erilaisia ompelemalla ja villasta valmistettuja tuotteita.

Villan valta ruukilla vahvistuu

Kesäkuussa puupäät pukeutuvat villaan kaksipäiväisen Villaruukki-tapahtuman yhteydessä. Puupäistä ja villasta pääsee taiteilemaan ihastuttavia eläinhahmoja sunnuntain 11.6. työpajassa, joka pidetään Leineperin ruukin infon yhteydessä olevassa kylätilassa.

Suomalainen lampaanvilla näyttäytyy Leineperissä jatkossa entistäkin vahvemmin, kun Kehräämö Mustalammas aloittaa villalangan valmistamisen kesän aikana. Lankaa on aikomus valmistaa ympäri vuoden. Erilaisia valmiita villatuotteita voi jo nyt ostaa ruukilla mm. Käsityötalo Sekstetistä sekä Villapuoti JÄÄRÄstä, jota pyörittävät Mustalammas ja Luonnonlangat.

Leineperin ruukin kesäkausi käynnistyy vapunpäivänä 1.5.2023 koko vuoden kattavalla teemalla ”Ylpeästi käsityöläinen – elävä ruukki”. Avajaispäivänä ruukin useat käsityöläispuodit, info ja Kahvila-Ravintola Savipakari palvelevat klo 12–16. Touko- ja syyskuussa ruukki on avoinna viikonloppuisin la-su klo 12–16 sekä kesä-elokuussa tiistaista sunnuntaihin klo 11–17.

Leineperin ruukin tapahtumat 2023 sekä puodit ja palvelut

Tervetuloa viihtymään ja tutustumaan luonnonkauniiseen, idylliseen ruukkikylään!

  • Puupäät, c/o Käsityötalo Sekstetti, Ruukintie 400, Leineperi (Ulvila)
  • Leineperin ruukin info, Pitkäjärventie 7, Leineperi (Ulvila)

Lahjakortti