Leineperi-teemaisten puupäähahmojen maalauspaja

Miltä näyttää seppä, ruukinpatruuna, emäntäkoulun oppilas tai Kulta-Kalle? Tule maalaamaan pieniä puupäähahmoja Leineperin ruukille "Avoimet Kylät" -päivänä la 8.6.2024 klo 11–17 (10 e / hahmo).

Leineperin ruukin lukuisat, historialliset rakennukset sijaitsevat ainutlaatuisen hienossa jokimaisemassa, keskellä Leineperin kyläyhteisöä ja vehreää luontoa. 1900-luvun alkupuoliskolla Leineperissä on toiminut mm. emäntäkoulu. Idyllisessä ruukkikylässä sijaitsee myös painonnoston olympiavoittaja "Kulta-Kalle" Kaarlo Kangasniemen synnyinkoti.

Leineperi-teemaisten puupäähahmojen maalauspaja
la 8.6.2024 klo 11–17
Käsityötalo Sekstetti
Ruukintie 400, Leineperi

Voit maalata työpajassa esimerkiksi sepän, ruukinpatruunan, emäntäkoulun oppilaan, piian, pehtoorin, masuunityöläisen tai Kulta-Kallen (mallikuvia maalauspajassa!). Hinta 10 e / historiahahmo.

Maalauspaja sopii sekä aikuisille että lapsille, mutta pikkumaalareilla tulee olla aikuinen maalausapuna. Akryylimaalit ja siveltimet ovat pajassa valmiina. Ei ennakkoilmoittautumista, mukaan pääsee non-stop.

Lisätiedot: 044 977 2496 tai info@puupaat.fi

Mitä ihmettä oheisen kuvan puupäistä on tarkoitus tehdä? Katso lisäinfoa Puupäiden somekanavista tai tulee 8.6. maalauspajaan maalaamaan!


Avoimet Kylät 2024 -päivänä voit Leineperissä tutustua mm.

  • idylliseen kylämiljööseen
  • kuuden yrittäjän yhteiseen käsityömyymälään, Käsityötalo Sekstettiin
  • kaksipäiväiseen Villaruukki-tapahtumaan
  • ruukin infossa esillä olevaan Pinta-villataidenäyttelyyn sekä "Tyttäristä taitavia emäntiä" -näyttelyyn, joka kertoo Leineperin emäntäkoulun historiasta
  • Kulta-Kallen synnyinkotiin, joka toimii nykyään Kangasniemi-museona.

Maalauspaja on osa valtakunnallista "Avoimet Kylät 8.6.2024" -tapahtumaa.

Uutisen päävalokuvassa Leineperin emäntäkoulun oppilaita keittiössä. Valokuvaaja: Klint, Kustaa Emil, 1922 (Satakunnan Museon kuvakokoelma)

Emäntäkoulu Kullaan Leineperissä
Leineperin emäntäkoulu toimi vuosina 1910-1940. Kuvaaja: Klint, Kustaa Emil, 1919 (Satakunnan Museo)


Leineperissä 4.2.1941 syntynyt painonnostaja Kaarlo Kangasniemi, "Kulta-Kalle", saavutti Suomen ainoan kultamitalin Méxicon olympialaisissa vuonna 1968. Kuvassa Kaarlo Kangasniemi Porissa vuonna 1968. Kuvaaja: Matti Tapola (Helsingin Sanomat)

Berndt Johan Hastfer, Leineperin ruukin perustaja
Leineperin ruukin perustaja, ruukinpatruuna Berndt Johan Hastfer (1737–1809). Miniatyyrimaalaus, originaali Porvoon museossa (Museovirasto).

Seppä takoo pajassa
Seppä F. Riihikangas takoo pajassa. Kuvaaja: Paulaharju, Samuli, 1931 (Museovirasto, Kansatieteen kuvakokoelma)

Leineperin eli Fredriksforsin ruukki perustettiin Kullaanjoen, Katokosken rannalle vuonna 1771. Leineperissä valmistettiin ja jalostettiin raakarautaa useisiin käyttötarkoituksiin. Ruukki eli kukoistuskauttaan 1860-luvulla, jolloin se oli yksi Suomen suurimmista manufaktuuriraudan tuottajista.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Leineperiin!Avoimet Kylät 8.6.2024
Leineperi-puupäähahmojen maalauspaja on yksi Avoimet Kylät 8.6.2024 -tapahtumista.


PS. Jos ei maalaaminen innosta, voit myös ostaa puupäitä kotiin ja värittää ne puuväreillä, vaatettaa kankailla, tehdä niille hiukset langasta, tai tuunata muulla tavoin.

Lahjakortti